top of page

Woord vooraf door Edu Feltmann bij de eerste nieuwsbrief

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2022

Ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe website ‘DENKADVISEREN.NL’ heeft Edu Feltmann de eerste Nieuwsbrief en daarmee de website, met een korte persoonlijke mijmering geopend. Hieronder is die mijmering te lezen.Waarde Lezer(es),

Op verzoek, open ik deze eerste Nieuwsbrief van ‘DENKADVISEREN.NL’ graag met een korte persoonlijke mijmering. Over de bijzondere betekenis - in mijn leven - van het getal 84.

Als iemand mij vroeger wel eens vroeg: “hoe oud denk jij te worden?”, was mijn antwoord en overtuiging altijd: ‘84, dat lijkt mij mooi en genoeg!’


In 1984 promoveerde ik op mijn visie op ‘adviseren’, met mijn proefschrift over “Adviseren bij Organiseren”; later heb ik daar de naam ‘denkadviseren’ voor bedacht.


Vanaf 1984 heb ik elk jaar daarin opleidingen gegeven aan ‘organisatie-adviseurs’ en belangstellenden. Die opleiding heeft tot op vandaag de naam LIK: “Leerproject Interventiekunde, de opleiding tot denkadviseur”.


Dr. C.E. (Edu) Feltmann


Jorrit en Arjan volgden deze opleiding, elk in een ander jaar. Sindsdien ervaar ik hen als zeer bekwame collega’s in denkadviseren, elk met een eigen originele stijl en allebei met de voor denkadviseren zo wezenlijke attitude van grassprietjes: ‘beschikbaar zonder bemoeizucht’.


Maar, let op, nu komt de tweede bijzondere betekenis voor mij van ‘84’: in maart van dit jaar (2021) is het zo ver, dan word en besta of ‘ben’ ik eindelijk echt 84 jaar!

Hoewel dat nu minder oud voelt dan ik vroeger dacht, en zeker nog niet ‘genoeg’, lijkt mij dit wel een goed moment om te stoppen met zelf actief (en in de periode 2019 - 2021 via Sioo) aanbieden en organiseren van de LIK en andere leerimpulsen voor ‘leren denkadviseren’.


Het is dan ook met veel plezier en waardering voor het enthousiasme, de deskundigheid en warme betrokkenheid van Jorrit en Arjan, dat ik hierbij ‘het stokje’ van mijn bovengenoemde acties aan hen overdraag, in het volste vertrouwen dat zij de belangstelling en leermogelijkheden voor denkadviseren krachtig zullen blijven bevorderen, zoals hier al blijkt in deze door hen bedachte en ontworpen website en nieuwsbrief!


Dat mede daardoor ook de inhoud van het ‘concept’ van denkadviseren zich verder zal ontwikkelen en vernieuwen, is een verwachting en vooruitzicht waarop ik mij de komende ‘84 maanden’ ga verheugen.


En als zij of anderen mij vragen om nog eens te willen optreden als docent of begeleider van mensen die met elkaar willen leren denkadviseren, zal ik daarvoor graag ‘beschikbaar ...’ zijn!

Ik wens u allen veel lees- en leerplezier!


Edu Feltmann 

Wil jij ook leren Denkadviseren?

De roemruchte Opleiding & Leergang tot Denkadviseur:


In-company:

Elk van deze leermogelijkheden staat op zichzelf. Het is dus niet noodzakelijk om eerst de Workshop en dan pas de Opleiding of Leergang te doen.


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page