top of page

Soms heb ik geluk

Bijgewerkt op: 23 jan. 2022

Onlangs bij de tweedaagse Training Denkadviseren, begin oktober, had ik geluk. Het mistte flink, toen Arjan en ik 's ochtends al vroeg samen op weg naar Landgoed-Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn waren. Het toch al mooie, bosrijke gebied kreeg nu zelfs een haast sprookjesachtig voorkomen.


We rijden op de oprijlaan van Drakenburg...

Na enige tijd, toen de deelnemers inmiddels in een interessant, verrassend en hartverwarmend onderzoekend gesprek terecht waren gekomen over de vraag wat 'adviseren' nou eigenlijk is of kan zijn, brak ook buiten de zon door.


SUBTIEL

Na de gezamenlijke lunch liep ik nog even naar buiten door de fraaie tuin van Drakenburg. De zon scheen mild en toen ik naar de vijver keek, zag ik het:

er vloog een libelle boven het vijverwater. Bijna tegen de zon inkijkend in het fraaie licht, zag ik dat er een lange spindraad, als een lang lint achter haar hing, dat fonkelde in de zon. De ragfijne vrij lange draad was slechts hier en daar zichtbaar doordat de zon gedeeltes liet blinken. De zwevende draad golfde licht, door de vlucht van de libelle en misschien werd hij ook zacht aangeraakt door het nauwelijks maar kennelijk toch enigszins aanwezige herfstbriesje. Een libelle als teer reclamevliegtuig. Maar met reclame waarvoor? Voor iets teers, iets subtiels? Voor magie? De najaarszon? Voor herfstbriesjes? Voor poëtica? Na er wat over gemijmerd te hebben, maakte ik deze haiku. Misschien als reclameboodschap. Dat er meer gevlogen moet worden. Door libelles. In de najaarszon. Zonder vliegschaamte.Een libelle trok

blinkend spinrag voort, als lint;

ik een winnend lot.
De vijver van landgoed-conferentiecentrum Drakenburg
Foto van de bewuste vijver van Landgoed-conferentiecentrum Drakenburg in Baarn

Zoiets
Zoiets, maar dan anders...

 

Leren Denkadviseren?

Mogelijkheden:

Wil jij ook leren adviseren met aandacht?

De roemruchte Opleiding & Leergang tot Denkadviseur:


Elk van deze drie leermogelijkheden staat op zichzelf. Het is dus niet noodzakelijk om eerst de Training en dan pas de Opleiding te doen.

 

Contact?

info@denkadviseren.nl

51 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page