top of page

Apps die je werk-privé balans kunnen ondersteunen*

Makkelijker je werk-privé balans handhaven met ondersteuning door apps?

Dankzij technologie beschikken we over meer informatie dan ooit tevoren, met een druk op de knop van onze smartfoon. Maar in veel gevallen heeft deze informatietsunami ook onze aandachtsspanne verkort en onze productiviteit verstikt, alsof we allemaal in een eeuwigdurende online vergadering zitten, of nu aan het werk zijn of thuis, zogenaamd privé, niet aan het werk zijn.


Hoewel het compleet uitschakelen van technologie voor velen van ons net zo realistisch is als een eenhoorn in het wild spotten, zijn er tal van apps die hun technologische krachten gebruiken om juist dit probleem aan te pakken. Hier zijn een aantal apps die de heilige werk-privé balans promoten en je helpen gefocust en relaxt te blijven in je werk – en wat misschien nog wel het belangrijkste is, vrolijk! – gedurende de dag. Ze kunnen je misschien ondersteunen, bij het aanleren en handhaven van nieuwe gewoontes.


*volgens de makers althans...


De apps | werk-privé balans


Pocket

Sla nieuwsartikelen op en lees ze wanneer jij dat wilt, zonder dat het nieuws jou leest. De strakke interface van Pocket en de luisterfunctie is fraai. Nu kun je je ogen sluiten of autorijden en toch op de hoogte blijven, alsof je een persoonlijke nieuwsvoorlezer hebt.


Space

Breek met je telefoonverslaving door je schermtijd te volgen, eens en voor altijd. Space geeft jeinzicht in wat voor type telefoongebruiker je bent en laat je doelen stellen die passen bij jouw levensstijl, alsof je een persoonlijke telefoontherapeut hebt.


IFTTT

Koppel je favoriete apps en bedien ze met je stem. Als je van processen houdt, zul je IFTTT (If This, Then That) geweldig vinden. Stel "Als dit, Dan dat"-systemen in om je dagelijkse taken te vereenvoudigen en te automatiseren, alsof je een toverstaf hebt voor je digitale leven. Bijvoorbeeld: als ik 's ochtend tussen 06.00 en 07.00 de eerste keer mijn telefoon gebruik, dan zet jij het smart-koffiezetapparaat aan.


Focus Keeper

Blijf productief tijdens... je werk. Velen zijn fan van Focus Keeper omdat het je toestaat 'geconcentreerd werken'-periodes in te plannen (incl. Pomodoro-timer) en je productiviteit bij te houden via inzichtelijke grafieken, alsof je een persoonlijke werkcoach hebt.


Calm

Calm is er om je te helpen de rust te vinden in de dagelijkse storm met meditaties, slaapverhalen en ademhalingsoefeningen. Beschouw het als je persoonlijke ontspanningscoach, klaar om je naar een oase van rust te leiden, ver weg van de stress van je inbox.


Breathe

Als je een Apple Watch hebt, ken je Breathe waarschijnlijk al. Deze laagdrempelige meditatie-app van 'Calm' (!) - zie hierboven - helpt je herstellend ademhalen te ontdekken via zachte tikjes op je pols, alsof je horloge je persoonlijke zenmeester is.


Todoist

Wordt gezien als een van de beste to-do lijst apps die er zijn. Veel mensen houden van Todoist vanwege de fraaie 'minimal design'-interface en de mogelijkheid om te integreren met tools zoals Gmail, Google Calendar en Slack, om nog maar te zwijgen van al je apparaten, alsof je een persoonlijke assistent in je zak hebt. Zie ook TickTick hieronder.


 

Wat je nog veel beter kan doen dan het volgen van deze apps


Brochure Training In Persoonlijke ontwikkeling En Levenskunst - werk-privé balans

Schrijf je in voor de beproefde 5-daagse:

Training In Persoonsontwikkeling En Leefkunst (TRIPEL)

en sta eens stil bij... jezelf! Gun jij het jezelf om (weer) eens de innerlijke 'batterij' op te laden en je denken, voelen en willen een update te geven, te verfrissen? In een hele prettige stimulerende omgeving met leer- en ontwikkelbegeleiders die daaraan bijdragen.


Dit leer- en ontwikkelaanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en levenskunst wordt aangeboden door DENKADVISEREN.NL (Jorrit en Edu), gedeeltelijk in samenwerking met het Instituut voor Interventiekunde. Doe mee: 2 x 2 dagen en daarna een slotdag.

Meer info vind je: HIER Je kunt daar ook de gratis informatiebrochure bij de Training downloaden.


 

TickTick

Als je veel terugkerende activiteiten plant, kan TickTick jouw Todoist alternatief zijn. We zijn dol op TickTick's ingebouwde focusfunctie om ervoor te zorgen dat je niet alleen je taken opneemt, maar ze ook daadwerkelijk voltooit, alsof het je persoonlijke motivatiecoach is die je stimuleert om je werk-privé balans te bewaken. Zie ook Todoist hierboven.


Serene

Als ongestoorde werken in diepe concentratie een belangrijk deel van je werk is, overweeg dan deze macOS-app. Serene gebruikt muziek, afteltimers en andere middelen om afleidingen te blokkeren en je focus te verbeteren, alsof je een persoonlijk focusschild hebt.


Noisli

Een achtergrondgeluid- en kleurgenerator voor werken en ontspannen. Creëer een persoonlijke mix van omgevingsgeluiden om je te helpen concentreren op de taak die voor je ligt en een aangename audio-omgeving voor je kantoor te creëren, alsof je een persoonlijke geluidsontwerper hebt die je helpt om gefocust en ontspannen te werken


Spark Mail

Verdrink je in je inbox? Spark Mail helpt je je inbox aan te passen door binnenkomende mail te categoriseren op prioriteit, verzendtijden te plannen en e-mails met lage prioriteit te snoozen, alsof je een persoonlijke e-mailbutler hebt. Voor je werk-privé balans kan dat een zegen zijn.


Shortcuts

Ziek van elke dag dezelfde apps en spraakopdrachten te openen op je iPhone of iPad? Stroomlijn je dagelijkse taken via het drag-and-drop platform van Shortcuts, alsof je een persoonlijke tovenaarsleerling bent voor je digitale routines. (Apple)


RescueTime

RescueTime is je persoonlijke tijdredder die bijhoudt hoe je je uren verspilt aan je apparaten. Het is alsof je een persoonlijke detective hebt die je helpt te ontdekken waar al je kostbare tijd naartoe gaat, zodat je kunt stoppen met je te gedragen als een digitaal gefixeerd hamster in een wiel. Perfect voor iedereen die moeite heeft zich te concentreren, behalve natuurlijk op het scrollen door sociale media.


Forest

Forest helpt je je focus te behouden door je te dreigen met de dood van een virtuele boom als je je telefoon durft te verlaten. Het is alsof je een tamagotchi hebt, maar in plaats van te zorgen voor een schattig wezentje, zorg je voor je productiviteit. Ideaal voor iedereen die zijn telefoon vaker wil neerleggen, maar net dat kleine beetje extra schuldgevoel nodig heeft.


Headspace

Headspace is een meditatie-app die je meeneemt op een reis naar minder stress en een beter welzijn, zonder dat je daarvoor je bankstel hoeft te verlaten. Beschouw het als je persoonlijke Zenmeester verpakt in je smartphone, altijd klaar om je te helpen ontsnappen aan de chaos van het dagelijks leven.


Focus@Will

Focus@Will biedt je een unieke mix van muziek speciaal ontworpen om je concentratie en productiviteit te verhogen. Met een wetenschappelijke basis, claimt men. Een soort van persoonlijke muzikale tovenaar die je helpt magisch afleidingen te blokkeren en in de concentratiezone te komen.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page