top of page

Tijdsinvestering: 2 dagen, nog eens 2 dagen en vervolgens 1 slotdag | Startblok: 18 & 19 april 2024

TRIPEL

Training In Persoonsontwikkeling En Leefkunst

Gun jezelf eens tijd en aandacht voor... jezelf?

Training persoonlijke ontwikkeling & cursus levenskunst in één

Wat biedt de TRIPEL en voor wie?

a. Wat biedt de TRIPEL?

    Persoonlijke ontwikkeling en levenskunst

De TRIPEL biedt elke deelnemer de mogelijkheid en impulsen tot (her)ontwikkeling van de eigen PERSOONLIJKE KWALITEIT en het bevorderen van CONGRUENTIE TUSSEN LEVEN EN LEVENSFILOSOFIE (‘Leefkunst’ of ook wel 'Levenskunst'). Dit kan resulteren in het ontwikkelen, versterkenof verbeteren van zowel iemands zelfgevoel (‘interne kwaliteit’) als uiterlijk waarneembaar gedrag (‘externe kwaliteit’).

Een unieke leergang waarin er individueel maatwerk geboden wordt én je steun krijgt van andere deelnemers die ook met dat doel gekomen zijn: 'aan zichzelf werken' en dat onder (zeer) ervaren begeleiding. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer: interne en externe kwaliteitsverbetering, persoonsontwikkeling en leefkunst. Korte info daarover: 

Interne kwaliteitsverbetering ervaart men als een ontwikkeling, verandering of versterking van bijvoorbeeld: zelfvertrouwen, vitaliteit, zekerheid, wilskracht, gevoeligheid, creativiteit, vrolijkheid.

Externe kwaliteitsverbetering kan zich tonen als een ontwikkeling van bijvoorbeeld: assertiviteit, besluitvaardigheid, openheid, flexibiliteit, sociale en communicatieve vaardigheid, vriendelijkheid, authenticiteit.

Persoonsontwikkeling wordt bijvoorbeeld opgevat als een ontwikkeling, versterking of verandering van de patronen in het bewustzijn (=waarnemen, voelen, denken, willen, etc.) die ten grondslag liggen aan iemands zelfgevoel en functioneren. Aan persoonsontwikkeling wordt ook wel gerefereerd als aan: persoonlijke ontwikkeling.

 

Wat is leefkunst? Of wat is levenskunst?

Leefkunst of levenskunst kan worden opgevat als een ontwikkeling, versterking of verandering van zienswijzen die tezamen de zijnswijzen van de deelnemer vormen en die ten grondslag liggen aan iemands innerlijke en uiterlijke wijzen van zijn, in congruentie met (de articulatie van) diens waardigheid. Tegenwoordig wordt dit ook wel aangeduid als: cursus levenskunst.

In de TRIPEL kan een leergroep kiezen voor training van dit bewustzijn, van gedrag en van (denken over) zijn.

 

Bijvoorbeeld kan men eerst ingaan op het herkennen en waar nodig ‘ontstroeven’ van gewoonten en overtuigingen die iemands groei in werk- en / of privésituatie kunnen belemmeren. Aldus ontstaat de mentale ‘ruimte’ voor oefening van nieuw gedrag en voor ontwikkeling van heldere, stimulerende zienswijzen en van een wijs en waardig zelfgevoel.

 

b. Voor wie is de Training in Persoonlijke Ontwikkeling en Levenskunst aantrekkelijk en waardevol?

Zo kan de TRIPEL onder meer waardevol zijn voor mensen die bijvoorbeeld:​

 • Meer balans zoeken tussen werk en privé.

 • Voor een belangrijke wending of keuze in hun leven of loopbaan staan.

 • Willen werken aan een krachtiger presentatie als manager of professional.

 • Als het ware ‘opnieuw’ willen beginnen / zichzelf opnieuw willen ‘uitvinden’.

 • Willen oefenen in denken over (werk)situaties vanuit verschillende invalshoeken.

 • Hun inlevingsvermogen of sensitiviteit willen vergroten voor gevoelens en motieven van anderen.

 • Regisseur willen worden over hun eigen stemmingen en gevoelsleven.

 • Zich afvragen wat zij in hun leven en werk nog meer kunnen ontdekken, beleven en doen ... ...

 

Als inzet van de TRIPEL kan daarom óók worden gekozen voor: Verruiming van het vermogen om energiek, aantrekkelijk en met plezier te werken en te leven.

1/2

DATA, INVESTERING, LOCATIE & DOCENT-BEGELEIDERS

TRIPEL: Training in Persoonsontwikkeling en Leefkunst 2024

Data

 • BLOK 1 – 2 dagen : dd. donderdag 18 & vrijdag 19 april 2024

 • BLOK 2 – 2 dagen : dd. donderdag 16 & vrijdag 17 mei

 • BLOK 3 – 1 slotdag : dd. vrijdag 7 juni 2024

De TRIPEL (Training in Persoonsontwikkeling en Leefkunst) duurt in totaal 5 dagen (verdeeld over drie blokjes van achtereenvolgens twee aaneengesloten dagen, dan nog eens twee aaneengesloten dagen en vervolgens 1 slotdag). De Training wordt gegeven aan groepen van 5 tot 12 deelnemers, met open inschrijving en vooraf een individueel intakegesprek met tenminste één begeleider.

 

Locatie
Landgoed-Conferentiecentrum Drakenburg, Baarn (Midden-NL)

https://www.drakenburg.nl/contact [nog onder voorbehoud]

Je investering

Deelname p.p.: € 3.495,= (excl. 21% BTW) ALL-IN, d.w.z.: inclusief verblijfskosten per deelnemer (incl. overnachting, ontbijt, lunch, middagsnack, thee, koffie, versnaperingen en driegangendiner met eerste drankje en aandeel in zaalhuur).

Docent-begeleiders

Docent-begeleiders:

dr. Edu Feltmann en drs. Jorrit Stevens | DENKADVISEREN

 

Dag 2 wordt verzorgd door het Instituut voor Interventiekunde:

drs. Willem de Wijs en drs. Barbara van Kesteren

Geïnteresseerd? Brochure downloaden en intake- en kennismakingsgesprek voeren!

Ben je geïnteresseerd in de TRIPEL? DOWNLOAD DAN HIERONDER EERST DE TRIPEL BROCHURE en spreek dan het (gratis) kennismakings- en intakegesprek af met de begeleiders.

 

Dat gesprek vormt, bij deelname, het eerste onderdeel van de TRIPEL zelf. In dat gesprek, maken we over en weer kennis, bespreken we uitgebreid met je waarom je interesse hebt en welke wensen en verwachtingen je hebt, bij deelname aan de TRIPEL.

 

Met vriendelijke groet en graag tot ziens, ook namens Barbera en Willem,

Edu   &   Jorrit.

TRIPEL

Word regisseur van je
eigen gemoedstoestand!

2/2

WAT IS PERSOONSONTWIKKELING?
Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonsontwikkeling wordt bijvoorbeeld opgevat als een ontwikkeling, versterking of verandering van de patronen in het bewustzijn (=waarnemen, voelen, denken, willen, etc.) die ten grondslag liggen aan iemands zelfgevoel en functioneren. Aan persoonsontwikkeling wordt ook wel gerefereerd als aan: persoonlijke ontwikkeling.
 

Ontdek persoonsontwikkeling: een diepgaande verandering voor een andere Jij

Persoonsontwikkeling is meer dan alleen een modewoord; het is een transformerend proces dat draait om het versterken, ontwikkelen en wijzigen van de diepgewortelde patronen in ons bewustzijn. Dit omvat aspecten zoals waarnemen, voelen, denken, en willen, die gezamenlijk de kern vormen van hoe we onszelf ervaren en functioneren in de wereld.

 

Wat is persoonsontwikkeling?

In essentie is persoonsontwikkeling het doelgericht streven naar zelfverbetering op diverse niveaus. Het omvat niet alleen het vergroten van kennis en vaardigheden, maar ook het begrijpen van je eigen identiteit, het aanscherpen van emotionele intelligentie en het ontwikkelen van een dieper inzicht in je eigen drijfveren en doelen.

 

 

1/2

Patronen in je bewustzijn verkennen

 

Persoonsontwikkeling betekent ook het verkennen van de patronen in je bewustzijn. Dit omvat het bewust worden van je gedachten, emoties en handelingen, en het identificeren van eventuele belemmerende overtuigingen of gewoonten. Door bewustwording ontstaat de mogelijkheid tot positieve verandering.

 

Synoniem van persoonsontwikkeling: persoonlijke ontwikkeling

Vaak wordt persoonsontwikkeling ook aangeduid als persoonlijke ontwikkeling. Dit benadrukt het individuele karakter van het groeiproces, waarbij de focus ligt op het ontplooien van je volledige potentieel en het bereiken van een bevredigend leven.

 

Waarom is persoonsontwikkeling belangrijk?

De zoektocht naar persoonsontwikkeling is een waardevolle investering in jezelf. Het stelt je in staat om effectiever om te gaan met uitdagingen, je zelfvertrouwen te vergroten, en betekenisvolle relaties op te bouwen. Bovendien opent het de deur naar een meer vervullend leven, waarin je in staat bent aan het leven dat je wilt leven uiting te geven en persoonlijke tevredenheid te ervaren.

Samenvatting: persoonsontwikkeling is een continu proces van zelfreflectie, feedback van anderen, oefenen met nieuwe inzichten en gedragingen, leren en ontwikkelen. Het biedt de sleutel tot het ontsluiten van je levenswensen en -kunst en het creëren van een andere versie van jezelf die meer samenvalt met die wensen én met de realiteit.

2/2

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling of persoonsontwikkeling
bottom of page