top of page

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE UNIEKE DAG. WELKOM!

Dagje Denkadviseren in het Onderwijs

Speciaal voor medewerkers en leidinggevenden in het Onderwijs

Je werkt met bevlogenheid en toewijding in het onderwijs; je vindt het een prachtig vak en mooie sector. Maar regelmatig vraag je je af of het ook anders kan. Het onderwijssysteem ervaar je regelmatig als stroef en gedateerd. Een nieuw idee voorstellen of een nieuwe ontwikkeling daadwerkelijk mogen doen, voelt vaak als strijden tegen het systeem: vermoeiend en onbevredigend. Vraag het Don Quichote.

Gelukkig kun je moeilijkheden in mogelijkheden veranderen door dát te ontwikkelen waar je wel invloed op hebt: je eigen of andermans denken. Je kunt je / jullie denken zo ‘ontstroeven’ dat er ruimte ontstaat voor verandering en beweging, of juist voor berusting. Dit noemen we ‘Denkadviseren’. Nieuwsgierig geworden?

Portretten van leerlingen | DENKADVISEREN.NL

Wat Denkadviseren voor het Onderwijs kan betekenen

DATUM:

donderdag 3 november, 10.00 tot 16.00 uur

 

JE INVESTERING:

€ 125 p.p. (incl. 21% BTW) incl. lunch, locatie, koffie, thee, versnaperingen en ijsjes voor de organisatie.

LOCATIE:

kantoor DENKADVISEREN.NL

p/a ‘Villa Mollerus’ in Baarn

(onder voorbehoud)

GEÏNTERESSEERD? INSCHRIJVEN? WELKOM! MELD JE AAN VIA:

MAIL: Onderwijsdag@DENKADVISEREN.NL 

TEL.: 033 – 8890683
WEB: Via contact op onze website

Edu Feltmann, Jorrit Stevens, Sandra van Kolfschoten, Martin Schravesande en Guus Brackel geven graag een introductie op donderdag 3 november 2022.

Thema:   Wat Denkadviseren voor het Onderwijs kan betekenen

 

Edu en Jorrit, docent-leerbegeleiders en ontwikkelaars van het Denkadviseren, maken duidelijk wat Denkadviseren is. Sandra, Martin, en Guus alledrie onderwijsprofessionals waarvan de twee eerstgenoemden de Opleiding tot Denkadviseur volgden, vertellen hoe Denkadviseren helpt om hun werk met zorgleerlingen en onderwijsorganisaties te ontstroeven. Vervolgens willen we samen een aantal onderwijsvraagstukken Denkadviserend met de aanwezigen onderzoeken. WELKOM!

De brochure van het 'Dagje Denkadviseren in het Onderwijs' downloaden?

Arrow

Over ons

Organisatiepsycholoog, werkt sinds 1970 als adviseur/ trainer/ begeleider van organisatieontwikkeling, vanuit IGOP te Hilversum. De door hem ontwikkelde, het denken ontstroevende adviesstijl, noemt hij ‘Denkadviseren’. Sinds 1984 geeft hij ook een opleiding daarin. Vanaf 2022 wordt deze opleiding aangeboden door drs. Jorrit Stevens, met Edu als co- begeleider. In 2010 verscheen het boek “Denkadviseren, over de relaties tussen het denken, de taal en de problemen van mensen in organisaties”, geschreven door Edu en drie ex-deelnemers aan de opleiding. (Uitg. Mediawerf, Amsterdam).

Adviseert bij: ontwikkelen, leren, samenwerken en organiseren. Hij heeft 20 jaar ervaring als (denk)adviseur in de publieke (alle bestuurslagen) en zakelijke sector (van adviesbureau tot zorginstelling). Hij was projectleider bij de oprichting van een landelijke omroep en co-programmaregisseur bij organisatiecultuurontwikkel-traject 'De Hark Voorbij', bekend van VPRO Tegenlicht. Jorrit was gastdocent bij o.a. universiteiten en hogescholen. Samen met Dr. Edu Feltmann, met wie hij ±15 jaar samenwerkt, is hij docent-begeleider van Denkadvies- opleidingen. Samen hebben zij DENKADVISEREN.NL opgericht.

Eigenaar OnderwijsKunst Producties. Kennispartner bij het Lectoraat changemanagement van de HHS. Kunstenaar en Curator bij Studio Betekeniks. Volgde de Opleiding tot Denkadviseur en bleef daarmee vooral een DOENER ook. Promoveert inmiddels tot DADAviseur. You are a teacher, zei de handlezer en hij keek omhoog van mijn hand. You are very good in teaching. Zijn vinger langs de lijn die hem dat vertelde. Hij keek me aan en lachte. Ik lachte terug.

Is pedagoog, pedagoochelaar en pedagoochemerd. Hij traint en adviseert vanuit zijn praktijk OPENGEESTIG.NL om de pedagogische relatie en wezenlijk contact weer centraal te stellen in het onderwijs. Daarnaast maakt hij zich hard, en vooral zacht, voor pubers die het moeilijk hebben. Hoe hij dat doet is onder andere te lezen in zijn boek ‘De thuiszittersklas’ (van Gennep, 2021).

Werkt, na een loopbaan in HRM-functies, sinds 1990 als ondernemer aan projecten gericht op waardevolle ontwikkeling van mens en organisatie. Focus: Onderzoek naar de onbevangenheid in aandacht, denken, voelen en handelen. Zijn rol hierin: ontwikkelaar/ begeleider / coach/ adviseur in projecten voor mensen in samenwerkingsverbanden. Guus was onder meer betrokken bij het project Pedagogisch Leiderschap van het NIVOZ en als directeur/eigenaar van Bout en Partners van 2006 tot 2018  verantwoordelijk voor inhoud en begeleiding van programma Ik en de Anderen i.s.m. De Baak. Sinds 2018 actief voor mens en organisatie met Projectbureau Waardevol Werken. Hier met veel plezier betrokken bij het onderzoek naar de mogelijke betekenis van “ontstroeven van denken” voor de onderwijspraktijk.

Deze dag vindt plaats op initiatief van
en in een samenwerking tussen:

GrasFabriek - Logo Twitter.jpeg
Sandra van Kolfschoten Onderwijskunst Onderwijskunde.jpeg
Schermafbeelding 2022-08-15 om 13.56.32.png
PBWW_Logo.jpeg
DENKADVISEREN_NL Logo.png

GEÏNTERESSEERD? INSCHRIJVEN?

 Schrijf je in via:

 

bottom of page